Sağlık Bilimleri Fakültesi
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Ebelik Bölümü

5 Mayis Dünya Ebeler Günü Kutlandi

17/05/2023 13:31:47 - 17/05/2023 13:31:47 - 579 Okunma

Uluslararası Ebeler Konfederasyonu (ICM) tarafından belirlenen “Yeniden Birlikte: Kanıttan Geleceğe” teması kapsamında Kırklareli Üniversitesi Ebelik Ana Bilim Dalının gerçekleştirdiği 5 Mayıs 2023 Dünya Ebeler Günü kutlandı.

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin AKA ile Doç. Dr. Ayça ŞOLT KIRCA’nın günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmalarını gerçekleştirmeleri ardından etkinliğe başlandı.

Dört oturumdan oluşan etkinlikte birinci oturum “Ebelik Alanında İnovatif Yaklaşımlar”da Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Betül MAMMADOV “Ebelikte İlk İnovasyon Örnekleri” adlı sunumunu; Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Reyhan AYDIN DOĞAN ise “Ebelik Eğitiminde İnovatif Yaklaşımlar” adlı sunumunu gerçekleştirerek ebelikte inovatif yaklaşımlar hakkında bilgi verdiler.

İkinci oturum olan “Yurt Dışında Ebe Olmak: Danimarka Örneği”nde Antalya Bilim Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Seda GÖNCÜ SERHATLIOĞLU “Yurt Dışında Ebe Olmak: Danimarka Örneği” adlı sunumunu gerçekleştirerek yurt dışında ebe olmakla ilgili deneyim ve bilgilerini iletti.

Üçüncü oturum olan “Ebelik Uygulamalarında Alternatif Yöntemler”de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde görev yapan Arş. Gör. Dr. Sibel OCAK AKTÜRK “Mindfullness” adlı sunumunu; Kırklareli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde görev yapan Arş. Gör. Efsun DERİN ise “Kahkaha Yogası” adlı sunumunu gerçekleştirerek ebelik uygulamalarında alternatif yöntemleri aktardılar.

Dördüncü ve son oturum olan “Serbest Ebelik Uygulamaları: Almanya ve Türkiye Örneği”nde Uzman Ebe Fulya BATUHAN KARAŞIN “Serbest Ebelik Uygulamaları: Türkiye Örneği” adlı sunumunu; Ebe Seher KURTAR ise “Serbest Ebelik Uygulamaları: Almaya Örneği” adlı sunumunu gerçekleştirerek serbest ebelik uygulamalarını anlattılar. Her konuşmacının sunumundan sonra öğrencilerden geri bildirimler alınarak gelen sorular cevaplandı.

Etkinliği planlayan sayın Doç Dr. Ayça ŞOLT KIRCA ve sayın Dr. Öğr. Üyesi Neriman GÜDÜCÜ’ye, etkinlik düzenleme kurulu ve moderatörlerine, sayın Arş. Gör. Seçil HÜR, Arş. Gör. Zeliha ELKAN KİYAT, Arş. Gör. Sefa KARAMAN, Arş. Gör. Efsun DERİN’e, değerli katkılarıyla sunumlarını gerçekleştiren konuşmacılara ve etkinliğe katılan değerli öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

EBELERGÜNÜ

Facebook Twitter Google Plus
5 MAYIS DÜNYA EBELER GÜNÜ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.