Sağlık Bilimleri Fakültesi
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Ebelik Bölümü

Ebelik Bölümü 2023 12. Kariyer Günleri Etkinlikleri - Geçmişten Günümüze Ebelik

25/05/2023 14:53:16 - 25/05/2023 14:53:16 - 922 Okunma

Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi idaresinde düzenlenen 12.Kariyer Günleri Etkinliği Ebelik Bölüm Başkanlığı’nca 16 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

‘Rüzgara Karşı Planını Yap’ temalı kariyer günleri etkinliği kapsamında ebelik bölümü olarak Geçmişten Günümüze Ebelik konu başlığı ile planlanan etkinlikte 2 konuşmacı yer aldı. İlk konuşmacımız ‘Mesleki Gelişimler Işığında Geçmişten Günümüze Ebelik’ konulu konuşması ile Ebe Melda CAN SERİN idi. Ebe Melda CAN SERİN 28 yıllık meslek hayatı süresince ebelik mesleğinde değişen ve gelişen durumlar hakkında bilgi verdi. Meslek hayatı boyunca bir ebenin çalışabileceği pek çok alanda çalışmış olan Ebe Melda CAN SERİN mezun olmak üzere olan öğrencilerimize tecrübelerini aktardı. Tüm öğrencilerimize başarılar diledi.

Geçmişten Günümüze Ebelik etkinliğinin diğer konuşmacısı ise ‘Serbest Ebeliğin Doğuşu ve Bir Serbest Ebenin Hikayesi’ konulu konuşması ile Ebe Hürcan ÇİT BAYRAM oldu.  Ebe Hürcan ÇİT BAYRAM mezuniyet aşamasında olan öğrencilere serbest ebelik ne olduğu, serbest ebelerin neler yaptığı gibi konularda bilgiler verdikten sonra serbest ebe olmak isteyenler için bazı önerilerde bulundu.

Oturumun moderatörlüğünü Arş.Gör. Seçil Hür yaptı. Her konuşmacının sunumlarının ardından öğrencilerin soru sormasına fırsat verildi. Sorular cevaplandıktan sonra oturum sonlandırıldı.

KARİYERGÜNLERİ2023

Facebook Twitter Google Plus
Kariyer Günleri 2023-1
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.